Waarschijnlijk heb je ooit weleens van HDMI ARC gehoord of heb je dit zien staan op je televisie of receiver. In dit blogbericht vertel ik je wat je met deze aansluiting kunt doen en wat voordelen hiervan zijn.

ARC staat voor Audio Return Channel en het is een techniek die je terug kunt vinden op bijna alle HDMI kabels en sommige HDMI aansluitingen. Wanneer je via een standaard HDMI aansluiting alleen beelden verstuurt, heeft de ARC verbinding een extra functie.

Je kunt hier namelijk de geluidssignalen van een televisie terug naar de afspeelbron sturen, zoals bij een soundbar of receiver. Daardoor heb je dus maar 1 kabel nodig om geluids- en beeldsignalen te verzenden.

De voordelen van ARC

De ARC verbinding is vooral handig wanneer de televisie de bron van het geluid is. Dit is het geval als je via je smart tv een Netflix serie bekijkt. Als de tv via een ARC verbinding aan je receiver gekoppeld is, dan zal het geluid afgespeeld worden over de aangesloten speakers.

Dit betekent dus dat je geen losse optische kabel nodig hebt en je ook meer aansluitingen overhoudt. Een ander voordeel is dat je het geluid van de speakers kunt bedienen met de afstandsbediening van de televisie.

HDMI ARC kabel kopen? Bezoek eens RU Connected!

Categories: Televisie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *